Ahol jelöléstechnika, ott újdonságok – a 2018-as év főbb állomásai az immár tizenkét éves Masterprintnél

Masterprint_Christmas_Darker_2018-350x240

ÚJ BRAND
A Printing Innovation iCube digitális színes nyomtatói idén debütáltak, a legmagasabb ipari igényeket is kiszolgáló német printerek nyomtatnak és vágnak is, méghozzzá gyorsan és rendkívül pontosan. A Masterprint Kft. kizárólagos hazai forgalmazóként értékesíti, telepíti és szervizeli a Printing Innovation berendezéseit.

 

ÚJ NYOMTATÓK
A Leibinger új Jet One nyomtatóival bárki beléphet a prémium osztályba – a tintasugaras feliratozó ugyanis változatlan minőségben, de mindenki számára elérhető áron vásárolható meg. Hogy ez hogyan lehetséges? A titok az igények körében rejlik: „korlátozott” funkciókkal rendelkezik, így pontosan annyit tud, amennyire Önnek szüksége van. Sem többet, sem kevesebbet.

 

A SATO új nyomtatója a betegazonosítást teszi biztonságossá: a karszalagokat és fekvőbeteg-, illetve laboratóriumi címkéket feliratozó WS2 készülékkel a kézzel írt címke – és a betegtévesztés is a múlté. Teljesen a kórházi környezetre szabták: sterilen tartható, a karszalagot és a fekvőbeteg címkéket egyszerre kezeli, ráadásul kis méretének és súlyának köszönhetően könnyedén szállítható, a kezelők akár a betegágy mellől is nyomtathatnak vele.

 

Hibamentesen, egyértelműen azonosítható és nyomon követhető raklapok – a Novexx újítása, az XPU ezzel segíti a logisztikában dolgozók munkáját. Mind a készülék, mind a kinyomtatott raklapcímke strapabíró, alkalmazkodva a raktározási és szállítási körülményekhez. Teljes mértékben olvasható információkat helyez el a raklapokon, ráadásul mindezt gyorsan: óránként akár 180 raklapot is el tud látni raklaponként 2 címkével.

 

SAJÁT FEJLESZTÉSEK
A 2018-as év egyik fő feladata volt a gyógyszeripari szereplők felkészítése az uniós direktíva elvárásaira, hogy zökkenőmentesen teljesíteni tudják a gyógyszeripari szerilizációs előírásokat. A Masterprint PhamaJet P&C TE kifejezetten a gyógyszeripar szereplői számára kifejlesztett szerializációs állomás, melynek segítségével a különböző gyógyszeripari készítmények nyomon követhetővé válnak, a cél a gyógyszerhamisítás visszaszorítása. Óriási mennyiségekről van szó: évente 17 milliárd doboz gyógyszert érint majd a szabályozás az Európai Unióban, ennyi gyógyszer csomagolását kell majd ellátni egyéni azonosító jelekkel. Erre a feladatra fejlesztettük ki saját kompakt berendezésünket, a Masterprint PharmaJet Print & Check Tamper Evident nagy sebességű feliratozó – ellenőrző – validáló szerializációs állomást, melynek segítségével a gyógyszergyártók, a forgalomba hozatali engedélyek jogosultjai és a kereskedők a már meglévő folyamataikba hibamentesen be tudják illeszteni a szigorú uniós előírások lépéseit.

 

ESEMÉNYEK
Az élelmiszergyártás- és forgalmazás ma már elképzelhetetlen megfelelő csomagolás és jelölések nélkül. Közép-Kelet-Európa egyik legjelentősebb élelmiszeripari és HoReCa rendezvényén, a SIRHA Budapest szakkiállításon a hazai jelöléstechnikai piac egyik vezető szereplőjeként mutattuk be megoldásainkat és berendezéseinket.

 

Az Antares Open House 3.0 nyílt napunkon harmadik alkalommal mutattuk be megoldásainkat a gyógyszeripar szereplőinek, a résztvevők nemcsak a szerializációs állomásról, és hanem a szoftveres megoldási lehetőségről is tájékozódhattak. A nyílt nap vendégei az előadásokból és a rendezvényen jelen lévő mérnökeinktől arról informálódhattak, hogy pontosan milyen folyamatokat kell megvalósítaniuk ahhoz, hogy az uniós rendszerbe való csatlakozásuk zökkenőmentesen történjen.

 

Végül egy remek csapatélmény: a kategórián belül 16., abszolútban pedig 52. helyen futott be a Masterprint csapata az idei Kékszalagon.  A kollégákból és barátokból álló teamünk a Spirit of Pleasure nevű Nautic 12 Racerrel kerülte meg a Balatont, 21 óra 04 perc és 59 másodperc alatt sikerült teljesítenünk a légvonalban több mint 150 kilométeres távot.

 

Partnereinknek, beszállítóinknak és kollégáinknak köszönjük az egész éves együttműködést!

 

Békés és pihentető ünnepeket és boldog új évet kívánunk mindenkinek!