Antares Open House 2.0 – minden, amit a gyógyszeripari szerializálásról tudni kell

aoh-2-0-350x240

A legátfogóbb megoldás a gyógyszeripari szerializációban – leginkább ezt a mottót adhatnánk az Antares Open House 2.0-nak. A három napos szakmai találkozó célja az volt, hogy a témában érintett felek közvetlenül tájékozódhassanak a bő másfél év múlva bevezetendő új szabályozásról illetve arról, hogyan tudnának az új előírásoknak zökkenőmentesen megfelelni.

 

A határidő közelsége miatt döntöttünk úgy, hogy egy olyan szakmai találkozót rendezünk, amelyen a vendégeink minden felmerülő kérdést fel tudnak tenni az érintett területek szakembereinek. Rendezvényünk június 7-8-9-én zajlott Iváncsán, a Masterprint központjában.

 

dr. Bíró Eszter EU és nemzetközi referens és dr. Illés Zsuzsanna, a Generikus Gyógyszergyártók és Forgalmazók Magyarországi Egyesületének igazgatója a 2019. február 9-én életbe lépő EU FMD előírásairól informálták a vendégeket, a gyógyszereken elhelyezendő biztonsági elemekkel kapcsolatos uniós rendelet értelmezésében segítettek a hallgatóknak. A dobozokon ugyanis a határidő letelte után egy egyéni azonosító jelet kell majd feltüntetni, mely segítségével visszakövethető, pontosan beazonosítható lesz az adott készítmény. A fórumon az is elhangzott, hogy a határidő halasztását nem lehet elérni, 2019 elejére a szakma valamennyi szereplőjének meg kell felelnie az új elvárásoknak.

 

Vass Gergely prezentációjának témája a bérszerializálás volt; az Antares Vision részéről Cristiana Molinari és Daniele Rossi, illetve a Masterprinttől Miklós Péter a szerializációs megoldási lehetőségekbe vezette be a hallgatókat.

 

Ahhoz, hogy a gyógyszergyártók jelenlegi gyártási folyamataikba be tudják illeszteni a szigorú uniós előírások lépéseit, mind informatikai, mind technikai, mind szervezeti oldalon komoly fejlesztésekbe kell kezdeniük. Az Antares Vision-nel közösen a Masterprint olyan rendszereket illetve gépeket ajánl, melyek segítségével a lehető legautomatizáltabban történik majd a gyógyszerek szerializálása. Bemutattuk az Antares Vision-nel közösen fejlesztett Antares – Masterprint Hybrid P&C TE szerializációs modult is, amit működés közben láthattak a vendégek.

 

A fényképek segítségével bepillantást nyerhetnek a találkozó eseményeibe:

Összefoglaló videónk szintén a nyílt nap eseményeit mutatja be:

 

 

Az előadóknak sok kérdést kellett megválaszolniuk, izgalmas beszélgetések alakultak ki a jogi oldal ismerői, a gyógyszerszakma és az Antares-Masterprint képviselői között, a különböző területekről érkezett előadók és hallgatók kölcsönösen tanultak egymástól. Tapasztalatokban gazdag volt ez a három nap valamennyiünk számára, hiszen minden egyes kérdéssel egyre több részlet került a helyére a gyógyszer-iparág előtt álló, meglehetősen bonyolult feladattal kapcsolatban. Szakembereink arra törekedtek, hogy hasznos, informatív, ugyanakkor kellemes hangulatú találkozó legyen az Anatares Open House 2.0.

 

A program egyik különlegessége volt, hogy a szakmai nyílt napokat a MAGYOSZ együttműködésével szerveztük, támogatásukat ezúton is köszönjük! Hálásak vagyunk az Antares Vision-nek, amiért a tőlük megszokott szakértelemmel vettek rész a nyílt napokon, és minden kedves vendégünknek, amiért megtiszteltek minket jelenlétükkel és figyelmükkel! Előadóinknak külön köszönet jár, az ő felkészültségük nélkül a program nem lehetett volna ennyire hasznos a jelenlévők számára.

masterprint_logo_secondmenu
antaresvision_logo_350x240
magyosz-logo-vegleges-150x40