Egyedi termékazonosítás a gyártás minden területén – MACH-TECH és IPAR NAPJAI 2019. Masterprint-szemmel

1_Mach-Tech_Masterprint-stand-350x240

Vevői elképzelések alapján – kiváló minőségben – prémium eszközök felhasználásával készülő jelöléstechnikai rendszerek. Idén az egyedi termékazonosítás bemutatása volt a fő célunk az MACH TECH és IPAR NAPJAI szakkiállítás-együttesen.

 

Vegyipari és egészségügyi termékek /például implantátumok/ regisztrálása, élelmiszerek, alkatrészek nyomon követése – az ágazatok száma szinte végtelen, ahol a szállítmányok azonosítása már nem elegendő. Magukat a termékeket kell egyenként ellátni olyan, digitálisan ellenőrzött körülmények között generált kódokkal, melyek segítségével pillanatok alatt visszakereshetők. Munkatársainkat főként a Track & Trace ezen speciális területével kapcsolatban keresték meg a látogatók a Masterprint standján.

 

Igencsak fajsúlyosra sikerült az idei MACH TECH és IPAR NAPJAI szakkiállítás-együttes, a 20 országból érkezett 550 kiállító összesen 1100 tonnányi gépet mutatott be a négy kiállítási csarnokban a Hungexpón május 14 és 17 között.

 

Hogy a Masterprint is kivegye részét ebből a hatalmas mennyiségből, a termékazonosítás képviselőjeként saját fejlesztésű Masterprint PharmaJet Print&Check TE nagy sebességű feliratozó – ellenőrző – validáló szerializációs állomásunkat mutattuk be, ami a gyógyszeripar szereplőinek segít az egyes készítmények nyomon követésében. Emellett kiállítottuk a Limitronic COLOR színes digitális kartonnyomtatót, és a látogatók működés közben is láthatták a Novexx XPU típusú palettacímkézőjét. A berendezés két oldalon helyez el A5 méretű címkét a palettákon, méghozzá a lehető legoptimálisabb helyen. Bemutattuk a Leibinger JET 3 UP PI tintasugaras jelölőjét is, aminek egyik fő erénye, hogy sötét színű felületekre nyomtat magas kontrasztú feliratokat. Emellett különleges nyomtatófejében a tinta nem szárad be, így folyamatos és időszakos gyártás mellett is kiválóan használható. Az ipari jelöléstechnika egyik legmegbízhatóbb feliratozója a HITACHI Ink Jet Printer UX-B is a kiállított gépeink között volt, az UX széria berendezései különösen jól helytállnak olyan speciális közegben, mint például a hús- és tejipari környezet.

 

A Masterprint Kft. termékazonosítási megoldásai a rossz minőség és a hamisítás elleni küzdelemben segít a vállalkozásoknak, automatizált módon, az eredmény pedig a rendkívül hatékony és biztonságos gyártás.

 

A legutóbbi, 2017-es kiállításhoz hasonlóan az idei rendezvény is remek alkalom volt az iparág szereplőivel való találkozásra és üzletkötésre, és nagy örömünkre sok visszatérő partner is megkeresett minket azzal, hogy a már meglévő jelöléstechnikai rendszerüket szeretnék újabb fejlesztésű berendezéseinkkel kiegészíteni.

 

Nyomon követhető termékek, átlátható folyamatok, automatizálás, újdonságok és hatékonyság – címszavakban erről szólt számunkra az idei MACH TECH és IPAR NAPJAI szakkiállítás-együttes. A rendezvénynek idén több mint 18 ezer látogatója volt.