Esztétikus, olcsó és tartós jelölés a polisztirol bálákon

07-polisztirol-bala-jeloles-350x240

Nagykarakteres ipari feliratozó, ami tökéletesen illeszkedik a gyártási folyamatba – a jól ismert Matthews-minőségben.

 

Polisztirol bála jelölése – olcsón, jó minőségben, úgy, hogy a használt tinta ne sértse meg a bála felületét, a meglévő mozgatórendszert pedig ne kelljen nagyon átalakítani. Ezt a feladatot kapta a Masterprint Kft. az egyik intenzíven fejlődő hazai, de külföldi gyökerű, építőipari termékeket gyártó és forgalmazó vállalkozástól.

 

Termékeik előállításához a legjobb minőségű alapanyagokat használják fel, és a minél jobb minőség érdekében a gyártási technológiájukat is folyamatosan fejlesztik. Ennek jegyében korábban egy automata címkézőrendszert már telepítettünk a vállalkozásnál, ami egy Novexx 924 címkenyomtató és felrakót volt Lato applikátorral. A rendszer különlegessége a visszaolvasó kamera volt, melynek köszönhetően a kinyomtatott és felvitt címkén lévő adatokat a kamera visszaolvassa – ez online adatbázist biztosít a gyártáshoz.

 

Változó adatok jelölése – egyszerűen

 

A bálajelöléssel kapcsolatos elvárások között a tartós, esztétikus jelölési kép mellett szerepelt az is, hogy a berendezés változó adat jelölésére is alkalmas legyen, ami a korábban használt automata festékhengeres jelöléssel nem volt megoldható.

Szakembereink, miután alaposan megvizsgálták az igényeket és a lehetőségeket, a Matthews VIAjet V-series nagykarakteres tintasugaras nyomtatóját találták a legalkalmasabbnak erre a feladatra, 16 szelepes nyomtatófejjel.

 

Prémium nyomtató – első osztályú jelölés

 

A Matthews prémium kategóriás nagykarakteres tintasugaras jelölője mellett több érv is szólt – immár több színben is tudnak jelöléseket elhelyezni a bálákon, és ami szintén fontos szempont volt: a színek közötti átállás gyorsan történik. A vizes bázisú tinta nem volt alkalmas, mert nem tapadt meg a felületen, a MEK (metil etil keton) alapú tinta pedig megmarta az anyagot, ezért az SCP 620 alkoholos tintát ajánlottuk, ami tökéletes erre a feladatra, ráadásul ez a tintatípus több színben is elérhető.

A feladat fontos része volt természetesen az is, hogy a Matthews nyomtatófejeket a meglévő festékhengeres jelölő mozgatórendszerének minimális átalakításával lehessen integrálni, a kiválasztott polisztirolbála-jelölő ennek a kritériumnak is tökéletesen megfelelt.

A fotókon látható felirat költsége – a beállításoktól és a felirat nagyságától függően – 1,3 – 1,5 Ft körül van.

Tudjon meg többet a Matthews-ról:

https://masterprint.eu/brand/matthews