GINOP 1.2.1. és GINOP 2.1.7. pályázat a Masterprint Kft.-nél

infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_ERFA-350x240

GINOP 1.2.1.

A kedvezményezett neve: MasterPrint Jelöléstechnika Kft.

A projekt címe: Termelési kapacitás bővítése a MasterPrint Jelöléstechnika Kft.-nél

A szerződött támogatás összege: 124 627 221 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 49,999999 %

A projekt tényleges befejezési dátuma: 2020.02.03.

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-16-2017-00725

 

A tervezett gyártókapacitás-bővítés révén a vállalkozás a gyártási folyamat jelentős részét el tudja majd végezni, ezzel is növelve árbevételét, csökkentve az alvállalkozói kitettségét, egyben biztosítva és javítva jelenlegi piaci pozícióját.

A projekt keretében az alábbi eszközök beszerzése történik meg:

 • – Miltrioncs VM4020 típusú vertikális megmunkáló
 • – ProCut i5 fiber-lézeres vágó berendezés
 • – ProLaseM40 körasztalos fibelézeres jelölőállomás

A beszerzendő eszközöknek köszönhetően a vállalkozás eddig kiszervezett tevékenységeit (gépelemek és alkatrészek előkészítése, gyártása, jelölése) kiváló minőségben, precízen és gyorsan saját kapacitásból végezné el.

Szoftver oldalon a termelés optimalizálásához szükséges mérnöki munkakörnyezet és a kapcsolódó modulok beszerzése a költségek csökkenése mellett gyorsabb, biztonságosabb, precízebb, időben kiszámíthatóbb és nyomon követhetőbb mérnöki tervezést tesz lehetővé. A vállalkozásnál használt vállalatirányítási rendszer bővülne egy szoftveres minőség-ellenőrzés funkcióval, így az komplex termelés-irányítási, termelésprogramozási rendszerré válna.

Az információs technológiafejlesztéshez kapcsolódóan az alábbi szoftverek és hardverek beszerzése valósul meg:

 • – Dell Precision M3520 notebook
 • – Dell Precision M3530 notebook
 • – HP DL20 Gen9szerver konfiguráció
 • – HP DL360 Gen10 szerver konfiguráció
 • – HP 1/8 G2 LTO6 SAS Autoload Bndl/Tvlite
 • – Solidworks Inspection Professional
 • – Solidworks Professional
 • – Solidworks Simulation Professional
 • – SolidCAM 2 Axis Milling

Jelen pályázat a gyártókapacitás növelése érdekében a csarnok bővítését is tartalmazza, melynek területe a projekt végére bruttó 331,72 m2 lesz. Az épület hűtés-fűtési rendszerét megújuló energiát használó hőszivattyús rendszer beépítésével korszerűsítik, a kapacitásbővítéssel járó megnövekedett energiaszükségletet a vállalat egy napelemes rendszerrel kompenzálja. A termelés bővítése 2 fő új munkaerő felvételét is indokolja, a projekt megvalósításának végére a vállalat összesen 27 fő munkavállaló alkalmazását tervezi.

A vállalkozás rendelkezik MSZ EN ISO 14001:2015 környezetirányítási és MSZ EN ISO 9001:2015 minőségirányítási rendszerrel is.

 

 

GINOP 2.1.7.

A kedvezményezett neve: Masterprint Jelöléstechnika Kft.

A projekt címe: Masterprint Gyógyszeripari Teljeskörű Sorszámozó Prototípus Rendszer – új fejlesztésű szigorú elszámolású véletlen generált sorszámozó és visszaellenőrző rendszer adatbázis kezeléssel és online kommunikációval

A szerződött támogatás összege: 127 383 550 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 59,08%

A projekt tényleges befejezési dátuma: 2020.07.29.

A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.7-15-2016-02423

 

Bizonyos gyógyszeripari termékek szigorú sorszámozása és nyomon követése 2019. február 9. óta az EU-ban jogszabályi kötelezettség, melynek célja a gyógyszerhamisítás megakadályozása. A rendkívül szigorú nyomon követési, visszakövetési szabályok alkalmazásához és betartásához az ipari folyamatokba integrált, speciális jelöléstechnikai megoldások szükségesek, a sorozatszámozás az ellátási lánc valamennyi tagjától komoly fejlesztést igényel.

Olyan, a gyógyszeripar számára kifejlesztett, felhasználóra szabott komplett digitális jelöléstechnikai sorszámozó rendszer, amely a szigorú jogszabályi feltételeknek és a piaci, gyártói igényeknek egyaránt megfelel (sorszámgeneráló, data-matrix kódot nyomtató, kamrás ellenőrző, adatbázis-kezelő, online kommunikációs, gyártósor és gyártás menedzselő) – jelenleg nem létezik. Masterprint Kft. célja, hogy egy olyan modern, egyedülálló, magas szellemi hozzáadott értékű rendszert hozzon létre, mely egyszerre valósítja meg a gyógyszeripari termékek EU 2016/161 rendeleten alapuló jelölését, azonosítását, ellenőrzését és 5 éven át tartó online visszakövethetőségét.

A fejleszteni kívánt rendszer hardveresen tartalmazza a gyógyszeripari termékek digitális jelölését primer, szekunder és tercier gyártási szinteken, a jelöléstechnika hardveres gyártósorba történő integrációjával, kamerás visszaellenőrzésekkel, selejtkezeléssel. Alvállalkozónkkal közösen kívánjuk kifejleszteni a teljes sorozatszám generáló, adatbázis kezelő és online kommunikációs szoftver rendszerünket. Szoftver tekintetben sorozatszám-generálást, adatbázis-kezelést, adatbázisban eltárolást, jogosultság alapján történő visszakereshetőséget és online kommunikációt biztosít a 2016/161 rendelet alapján létrejött uniós és nemzeti HUB rendszerekkel. A projekt keretében az alábbi eszközök beszerzésre kerültek a prototípus rendszerünk építéséhez: ZenJet szerializációs kit, CAB asztali címkenyomtató EOS2/300, OMRON gépvezérlő kit, Cognex szerializációs és aggregációs vision kit, Univerzális gépalap (UNI-BASE-01), Advantech ipari monitor, LogicSupply ipari PC, MikroTik switch, Univerzális 200mm-es X állító, MikroTik access point, Novexx XLS 272 RH cimkéző 2″ (2 db), Novexx XLS 272 LH cimkéző 2″

A projekt eredményeképpen a nemzetközi gyógyszeripar jövőbeni igényeit kielégíteni képes, komplex technológia jön létre, mely valamennyi hardver és szoftver technológiával szemben támasztott elvárásnak egyszerre felel meg.