Izgalmas és igen sokszínű évet zár a Masterprint Kft.

x-mas-thumb-350x240

SZÜLETÉSNAP
A legnagyobb esemény számunkra talán az idei évforduló volt: 10 évesek lettünk. Az alkalomból számadást készítettünk, és elégedetten állapítottuk meg, hogy vállalkozásunk fejlődése töretlen. A növekedés érezhető nemcsak a munkatársak számában, hanem abban is, hogy a Masterprint egyre több iparág képviselőitől kap megkereséseket – legyen szó akár az élelmiszeriparról, akár a gyógyszergyártásról. A gyarapodást szimbolizálja új központunk is – az 1200m²-es, modern telephelyet 2014-ben vehettük birtokba Iváncsán. 100 százalékban magyar tulajdonú cégként sikerült a jelöléstechnikai piac egyik vezető szereplőjévé válnunk. Ez a piac pedig ma már nem csak hazánkat jelenti számunkra: törekszünk arra, hogy minél több külföldi országban megvessük a lábunkat, és kamatoztatni tudjuk szakembereink több tíz éves tapasztalatát.


ÚJDONSÁGOK
Az innovációk éve is volt az idei.

 

Az általunk képviselt márkák olyan fejlesztésekkel rukkoltak elő az év folyamán, amelyek sok csomagolásban – feliratozásban – nyomtatásban érintett vállalkozás munkáját könnyítik meg a jövőben. Gondoljunk csak a Hitachi újítására, az ikerfúvókás printerre – ami a két fúvókának köszönhetően több sorban feliratoz, vagy nagyobb méretű emblémát képes nyomtatni; vagy a Leibinger hiper gyorsan, vagy éppen extra kis méretben nyomtató berendezéseire!

 

Vannak iparágak, ahol nem áll rendelkezésre akkora hely, amekkorát a hagyományos ipari printerek elfoglalnak – ilyenkor magának a nyomtatónak kell kicsinek lennie. A CAB új EOS printerei ezt az igényt elégítik ki. Ők alkották meg a mobil címkenyomtatót is – arra az esetre, ha valahol nem biztosított az elektromos áram, vagy egyszerűbb a printert vinni a termékhez, mint fordítva. Hosszan sorolhatnánk, mennyi mindent tudnak az általunk forgalmazott berendezések, melyeknek köszönhetően még szélesebb körben tudunk jelöléstechnikai megoldásokat biztosítani.


KIHÍVÁSOK
Ahogy a fent említett világcégek, úgy mi is valós igényekre kínálunk valós megoldásokat. Partnereink általában azért fordulnak hozzánk, mert a már meglévő eljárások között nem találnak olyat, ami valamennyi igényüket kielégíti. Eltérő méret, forma, felület – ezekre adunk testreszabott választ. Célunk, hogy a csomagolási és feliratozási feladatok ne lassítsák vagy akadályozzák gyártási folyamataikat.

 

A Masterprint mérnökei által tervezett címkéző robotcella például nem csak az elvégzett címkézést ellenőrizte, hanem a berendezésből távozó termék minőségét is.

 

Homorú felszínre nyomtatni úgy, hogy az eredmény egy tökéletesen olvasható felirat legyen – ezzel a feladattal is megbirkóztak munkatársaink. Pedig a gépnek az utolsó fázisban ellenőriznie is kellett, hogy a felirat olvasható-e, és eszerint szelektálnia a távozó flakonokat.

 

Készítettünk olyan gépsort is, ami zsákot adagol, feliratoz, címkéz és összerendez.
Magyarország egyik legnagyobb sajtgyártója számára alakítottunk ki egy automatikus mérő- és címkéző, komplex rendszert, ami ráadásul minden adatot pontosan, adatbázisba rendezve rögzít.


KIÁLLÍTÁS
Első alkalommal vettünk részt a Mach-Tech és Ipar Napjai szakkiállításon, ahol 30 négyzetméteres standon mutattuk be tevékenységünket a különböző iparágak szereplőinek. Az általunk forgalmazott gépeket és saját fejlesztésű jelöléstechnikai rendszereinket társkiállítónkkal, a Sato Europe GmbH-val közösen mutattuk be.


GYÓGYSZERIPAR
A 2017-es év egyik legfontosabb eseménye az Antares Open House 2.0 volt, amit a MAGYOSZ együttműködésével szerveztünk. A három napos szakmai találkozón, melyet iváncsai központunkban tartottunk, a gyógyszeripar szereplői számára mutattuk meg a szerializációs és nyomonkövetési megoldásainkat.

 

A témában érintett felek közvetlenül tájékozódhattak a 2019 elején bevezetendő új szabályozásról illetve arról, hogyan tudnának az új előírásoknak zökkenőmentesen megfelelni.

 

Az uniós szabályozás által érintett, nagyjából évi 17 milliárd doboz gyógyszer csomagolásán a határidő letelte után egy egyéni azonosító jelet kell majd feltüntetni, mely segítségével visszakövethető, pontosan beazonosítható lesz az adott készítmény. Stratégiai partnerünkkel, az olasz Antares Vision-nel közösen olyan rendszereket illetve gépeket ajánlottunk a résztvevőknek, melyek segítségével a lehető legautomatizáltabban történik majd a gyógyszerek szerializálása.


A JÖVŐ
2018. február 7 és 9 között a Sirha Budapest 2018 kiállításon mutatkozunk be testvércégünkkel, a Master Quality-vel közösen.

 

Február végén rendezzük az Antares Open House 3.0-t, melynek témája újfent a gyógyszeripari szerializáció lesz. Hamarosan mindkét eseményünkről bővebb tájékoztatást adunk.


Valamennyi partnerünknek, beszállítónknak, kollégánknak köszönjük az együttműködést, és békés boldog karácsonyt, boldog újévet kívánunk!