Nem csak a fúvókákat – a nyomtatási sebességet is megduplázta a Hitachi

hitachi-ux-twin-350x240

Hogyan lehetne 8 soros feliratokat nyomtatni, őrült sebességgel? A Hitachi legújabb fejlesztésével megoldotta ezt a problémát.

 

Nagyon is valós igényeket szolgál ki a Hitachi új fejlesztése. A nyomonkövethetőségi elvárások ugyanis nap, mint nap komoly kihívások elé állítják a csomagolástechnikában dolgozókat. Egyre több információt kell feltüntetni a termékeken, legyen szó bármelyik ágazatról az élelmiszeripartól a kábelgyártásig. Szavatossági idő, gyártási dátum, halászati zóna… valamennyi adatnak szerepelnie kell az árucikken, ám eddig, a hagyományos nyomtatókkal nem sikerült úgy feliratozni a termékeket, hogy az nem ment volna a gyorsaság – s így a hatékonyság rovására.

 

Az új Hitachi UX Twin Nozzle – ahogyan a nevéből is következik – ikerfúvókákkal nyomtat. Az újítás lényege, hogy két fúvóka van egy nyomtatófejben, ők egy tintarendszerről működnek, és egy termékre párhuzamosan tudnak feliratokat nyomtatni.

 

Természetesen a nyomtatás minősége továbbra is első számú szempont. A mérnöki pontosságot az lehetővé teszi, hogy az ikerfúvókák óriási mennyiségű képpontot juttatnak a felületre.

 

Igazán látványos, ahogyan a Twin Nozzle működik – nézzék meg képgalériánkat:

Egyedülálló lehetőség a karakterek egybeolvaszthatósága is. Mivel a két fúvóka párhuzamosan dolgozik, ha erre van igény, ketten együtt olyan karaktereket feliratoznak, amik nagyobbak és vastagabbak, mint valaha. Ez azért fontos, mert ezeket a betűket, számokat így viszonylag távolról is el lehet olvasni.

 

A berendezés másik nagy előnye a rugalmasság: a Twin Nozzle pontosságáról árulkodik, hogy a 64 képpontos nyomtatási kép nem csak betű- és számkarakter lehet: logók, vonalkódok, különféle minták, sőt: QR- vagy Datamatrix-kódok is könnyedén elhelyezhetők az árucikken. A betűméretet tetszés szerint be lehet állítani az egyszerűen használható érintőképernyős kezelőpanelen.

 

Az extrák között említendő, hogy a Twin Nozzle tintapatronját anélkül is ki lehet cserélni, hogy a gyártást leállítanák.

 

A printer kifejlesztésekor arra is törekedtek a Hitachinál, hogy minél több ágazatban használható legyen a nyomtató: vizes, poros környezetben is biztonsággal használható.

Tudjon meg többet a Hitachi-ról:

https://masterprint.eu/brand/hitachi

Tudjon meg többet a Hitachi UX Twinről:

https://masterprint.eu/product/hitachi-ux-twin