Pályázat mezőgazdasági beruházásokhoz

szechenyi_2020_logo_fekvo_color_RGB

A mezőgazdasági termékek értékének növeléséhez, valamint a mezőgazdasági tevékenységek erőforrás-hatékonyságának fejlesztéséhez új pályázati források váltak elérhetővé.
 
A pályázat a “Mezőgazdasági termékek értéknövelése és erőforrás-hatékonyságának elősegítése a feldolgozásban VP-3-4.2.1.-15” címen került kiírásra, hivatalos tájékoztatást a pályázat kormányzati oldalán talál (link a cikk végén).
 
Annak, aki a tevékenysége során alkalmazott jelöléstechnikai berendezések megújításával szeretné termékei értékét vagy folyamatainak hatékonyságát növelni, érdemes megvizsgálnia, hogy tervei megfelelnek-e a pályázat feltételeinek:
 
Mezőgazdasági termékek értéknövelése és erőforrás-hatékonyságának elősegítése a feldolgozásban
VP-3-4.2.1.-15

 
A PÁLYÁZATI KIÍRÁS CÉLJA:
A Felhívás célja, hogy lehetőséget biztosítson a gazdálkodók számára olyan fejlesztések végrehajtására, amelyek hozzásegítik őket tevékenységük gazdaságos folytatásához, továbbá a saját, illetve az alkalmazotti foglalkoztatás fenntartásához. További cél az ágazati szereplők versenyképességének javítása a legkorszerűbb, innovatív technológiák megvalósításával. Különös hangsúlyt kapnak a magasabb minőségű, speciális igényeket kielégítő termékek előállítására irányuló, valamint az erőforrás-hatékonyságot elősegítő beruházások.
 
IGÉNYELHETŐ TÁMOGATÁS ÖSSZEGE:

  • egyéni beruházás esetén maximum 500 millió Ft;
  • kollektív beruházás esetén maximum 1.500 millió Ft.

 
TÁMOGATÁSI INTENZITÁS:

  • a Közép-magyarországi régióban (KMR) az összes elszámolható költség maximum 40%-a;
  • a Közép-magyarországi régión kívül (Konvergencia régiók) az összes elszámolható költség maximum 50%-a.