Pályázati lehetőség KKV-k kapacitásbővítésére!

szechenyi_2020_logo_fekvo_color_RGB

Két új GINOP pályázat tervezete jelent meg, amelynek célja a KKV-k termelési kapacitásbővítési beruházásainak a támogatása. A feldolgozóiparra koncentráló pályázatok akár 250 millió forintos támogatást kaphatnak többek között új eszközök és gépek beszerzésére.

 

Elérhetővé váltak társadalmi egyeztetésre az új, november közepén induló pályázatok feltételei. A GINOP 1.2.1-16 és a GINOP-1.2.2-16 kódszámú pályázatok célja, hogy támogassák a hazai KKV-k termelési kapacitását és versenyképességét, csökkentsék a területi különbségeket és segítsék a hátrányos helyzetű térségek felzárkóztatását. Ezek a támogatások kifejezetten a feldolgozóiparra koncentrálnak, és a következőkre vehető igénybe.

 

 • – Önállóan is támogatható tevékenységek:
  • – Új eszközök, gépek beszerzése: Ennek a tételnek legalább a projekt összköltségének az 50%-át kell kitennie
 • – Önállóan nem támogatható tevékenységek:
  • – Megújuló energiaforrást hasznosító technológiák: ezeknek célja a gazdasági-termelési folyamatok energiaigényének fedezése
  • – Infrastrukturális és ingatlan beruházások: Ez maximum a projekt összköltségének 25%-át teheti ki
  • – IT-fejlesztések
  • – Gyártási licenc és know-how megszerzése (maximum a projekt összköltségének 10%-ig)

A jelenlegi tervezet szerint a pályázat 2016. november 15-től 2018. november 15-ig fog zajlani. Megvalósítás szempontjából a projektekben Magyarországon kell megvalósulniuk, azonban a Közép-magyarországi régió települései kizárásra kerültek. A támogatási intenzitás maximum 50%.

 

A pályázat kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy a vállalkozások a termék feldolgozásának és előállításának minden lépését korszerűsítsék, és egy versenyképes, modern eszközparkot alakítsanak ki.

 

A tervezetek a pontos feltételeivel, leírásával illetve a benyújtáshoz szükséges minden információval a következő linkeken találhatóak meg:
GINOP 1.2.1-16

GINOP 1.2.2-16